ACATISTUL CELOR ADORMITI PDF

No Comments

Topics arhiva-ortodoxa, Acatiste, ortodox, romania, Acatistul catre Dumnezeu Tatal pentru cei adormiti (Marian Moise), biserica, religie. Adcem la cunostinta tuturor celor interesati programul parohiei noastre pentru De la orele vom savarsi Acatistul celor adormiti iar de la orele Jan 14, Acatistul catre Dumnezeu Tatal pentru cei adormiti Tatal nostru, celor adormiti usureaza-le intristarea cu nadejdea intalnirii in Sionul cel.

Author: Kakasa Moogusar
Country: Comoros
Language: English (Spanish)
Genre: Photos
Published (Last): 20 March 2011
Pages: 187
PDF File Size: 14.31 Mb
ePub File Size: 15.19 Mb
ISBN: 801-6-53905-145-8
Downloads: 32108
Price: Free* [*Free Regsitration Required]
Uploader: Zolozshura

Uncategorized | Ortodoxiacaleaceadreapta’s Blog

Tu singur esti Acela ce fara incetare ne-ai iubit pe acatisful. Este minunata puterea rugaciunilor pentru cei adormiti. Binecuvantati, iar nu pierdeti timpul cere trece repede. Fii mie milostiv si nu te departa de mine, spurcatul, pana va veni vremea sfarsitului meu. Tu esti cetate tare si mijlocitoarea si acoperamantul tuturor celor ce alearga la tine cu credinta si nadejde.

Candela mi s-a stins, nu am undelemn de fapte bune cu care sa o pot aprinde, unde dar voi alerga eu, ticalosul, ingreunat de somnul pacatului, cand ma va ajunge pe neasteptate ceasul mortii. Albirea parului, slabirea puterii, sunt vestitoare de adormitu cea viitoare, sunt martorii stricaciunii pamantesti; ne vestesc ca totul trece si se apropie fericirea cea vesnica, unde nu sunt nici lacrimi, nici suspine, ci adatistul cantare de biruinta: Stiu cu adevarat si cu gura marturisesc ca nu este nimeni ca tine, sfinte Ingere, prieten si inainte-statator, aparator si biruitor.

Sfinte, cerceteaza si vindeca neputintele noastre, pentru numele Tau. Ai daruit, Doamne, neamului omenesc moartea, ca cel de pe urma mijloc de intelegere si de pocainta; cugetand la groaznica judecata se descopera desertaciunile pamantesti, pornirile trupesti se linistesc, mintea cea semeanta se smereste, dreptatea cea vesnica se descopera, caci si pacatosii cei indaratnici in credinta, cand sunt pe patul de moarte, marturisesc cum ca este Dumnezeu.

Lumina lina, Rascumparatorul tuturor, auzind de oftarea Ta pe Cruce, pentru vrasmasii Tai: Vine ziua valului ca un foc arzator, ziua cea mare si infricosata a Judecatii celei de pe urma, cand se vor descoperi cele ascunse ale oamenilor si se va deschide Cartea Cunostintei.

Te rugam, Stapana, sa le ajuti cu indrazirea cea de Maica ce o ai catre Domnul, ceea ce esti plina de dar, ajuta-le sa se indeparteze inaintea Celui ce sade pe tronul slavei, ca sa nu fie rusinati in fata ingerilor si a tuturor sfintilor, in fata lumii celei de sus si a celei de jos.

  JUNG SEMINAR ON NIETZSCHE ZARATHUSTRA PDF

Dupa aceea zicem aceasta rugaciune: Tatal wdormiti, miluieste pe adormitti cei ce mi-au dorit si mi-au facut mie bine; Tatal nostru, invredniceste-i mariri Tale, pe parintii si fratii nostri si pe cei de aproape; Tatal nostru, mantuieste pe cei ce mi-au binevestit mie cuvantul Tau; Tatal nostru, preamareste in fata ingerilor pe cei ce m-au invatat sa Te iubesc pe Tine; Tatal nostru, daruieste bucurie celor ce m-au povatuit cu pilda vietii lor sfinte; Tatal nostru, indulceste cu tainica mana pe cei ce m-au ajutat in zile grele; Tatal nostru, Imparatia Ta sfarsit nu are, fa ca sa intre cei adormiti intru bucuria Ta; Tatal nostru, iubirea cea nemarginita, odihneste sufletele adormitilor robilor Tai!

O, Preasfanta Doamna, Imparateasa si Stapana, tu esti podul care duci la cer pe cei de pe pamant, tu esti deschizatoarea usilor Raiului.

Si nu ne duce pe noi in ispita, ci ne izbaveste de cel rau. Tatal nostru, fie mijlocitoare Biserica pentru cei adormiti, ca sa le faca scara catre cer; Tatal nostru, indura-Te acatisgul ei pentru solirea Preasfintei Fecioare si a tuturor Sfintilor; Tatal nostru, curateste pe cei pentru care credinciosii striga catre Tine, ziua si noaptea; Tatal nostru, pentru nerautatea pruncilor, iarta pe parintii lor; Tatal nostru, pentru lacrimile maicilor, rascumpara pacatele fiilor; Tatal nostru, primeste milosteniile si rugaciunile noastre ca implinire la faptele lor bune; Tatal nostru, sa fie sangele Fiului Tau izvor de viata, pentru aceia carora le facem pomenirea; Tatal nostru, iubirea cea nemarginita, odihneste sufletele adormitilor robilor Tai!

Tatal nostru, iarta celor ce au varsat sange nevinovat; Tatal nostru, iarta celor ce si-au facut bunastarea lor pe lacrimile aproapelui; Tatal nostru, nu judeca pe cei ce ne-au asuprit pe noi cu clevetire si cu nedreptate; Tatal nostru, rasplateste cu mila pe toti cei asupriti de noi; Tatal nostru, fa ca aceasta rugaciune pentru ei, sa fie primita drept taina a impacarii; Tatal nostru, rupe zapisul pacatelor parintilor si fratilor nostri raposati; Tatal nostru, iubirea cea nemarginita, odihneste sufletele adormitilor robilor Tai!

Vazand Domnul Iubitorul de oameni ca, dupa greseala stramosului nostru Adam, toti adromiti sunt lesne inclinati spre pacat, a trimisw din negraita Sa mila in tot pamantul spre sfintii Sai ingeri si fiecarui om i-a randuit cate un inger pazitor, implinind asadar porunca Stapanului lor, sfintii ingeri intotdeauna sunt gata sa ne ajute crlor, celor ce cantam lui Dumnezeu cu bucurie: Carnea si sangele nu vor mosteni Imparatia lui Dumnezeu.

Sfinte Ingere, mijloceste intre cele de Sus sa mi se lumineze mintea, sa cunosc care este voia lui Dumnezeu cea buna, placuta si desavarsita si inima mea o indrepteaza ca sa savarsesc cu osardie fapte bune, iar pe tine, pazitorul meu, neancetat sa te laud cu grairi ca acestea:.

  ELECTROSTATIC TAR PRECIPITATOR PDF

Avandu-te pe tine, acoperamant ales de Dumnezeu, ca pe o raza luminoasa care luminezi intunericul sufletului axatistul si risipesti bezna necunostintei inimii mele, cazand cu umilinta ma rog acayistul curatesti toate simtirile cele intunecate de patimi ca sa nu mai ratacesc in intunericul pacatului si preluminatei tale lumini sa-i cant asa: Propovaduiesc cu glas mare, Ingerul meu Pazitor, grija ta de totdeauna pentru mine, pacatosul, in grijile si napastuirile mele, care in aceasta lume cu multa galceava imi tulbura pacea sufleteasc, apari ca un grabnic mangaietor, inteleptindu-ma ca toate acestea nu sunt trimise de la Inteleptul ziditor decat ca o doctorie pentru neputintele mele sufletesti si invatandu-ma sa-I cant bine-facatorului Doctor Ceresc: Fiecare ceas, fiecare clipa ne apropie tot mai mult de mormant.

Acatistul catre Dumnezeu Tatal pentru cei adormiti (Marian Moise)

Pogoara-Te dar din nou intru cele mai de jos ale pamantului si scoate intru bucurie pe cei ce s-au despartit de Tine cu pacatele, insa de Tine nu s-au departat.

Doamne, curateste pacatele noastre. Cred, bunul meu Pazitor, ca numai cu mijlocirea ta cea de totdeauna in fata lui Dumnezeu pentru mine sunt pazit pana acum, pentru aceea, nevoindu-ma cu dragoste, pe tine te chem:.

Cu multumire dar, cant Dumnezeului meu: Pacatele lumii se curatesc cu sangele cel curatitor al Mielului lui Dumnezeu. Biserica lui Hristos inalta rugaciuni pentru cei adormiti in toata lumea, in fiecare zi, la orice ceas, in tot pamantul.

Auzindu-te si vazandu-te pe tine, dumnezeiescule Inger, pazitorul meu cel puternic, duhurile rautatii de crlor cer nu cuteaza sa se apropie de preacurata ta lumina si sa savarseasca nelegiuirile lor pierzatoare de suflet.

Pentru aceasta mai vartos ma rog si un asemenea dar cu toata osardia doresc. Painea noastra cea spre fiintada ne-o noua astazi, si ne iarta noua gresalele noastre, precum si noi iertam gresitilor nostri.

Cu inma zdrobita si cu suflet indurerat stau inaintea ta si ma rog: Lumina Sfanta S-a Pogorat si anul acesta!

Categories: Spiritual